ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Βροχή εξωδίκων για το μισό δισ. των νοσοκομείων του Ιδρύματος Νιάρχου



niarxos

Μήλον της Έριδος έναν χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης με την κοινοπραξία ΑΒΑΞ – ΕΤΕΘ γίνονται τα τεχνικά έργα της μεγάλης εργολαβίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την κατασκευή τριών δημόσιων νοσοκομείων σε Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη και Σπάρτη, που θα ανεγερθούν με δωρεά συνολικού ύψους 443 εκατ. ευρώ.







Το μεγαλύτερο κτιριακό έργο της χώρας, για το οποίο ανάδοχος ανακηρύχθηκε τον Αύγουστο του 2023, βρίσκεται αντιμέτωπο με βροχή εξωδίκων μεταξύ της ΑΒΑΞ και της ΕΚΤΕΡ, με την τελευταία να επικαλείται την αθέτηση συμφωνίας με την κοινοπραξία του έργου για να αναλάβει, ως υπεργολάβος, κατασκευαστικό αντικείμενο ίσο με το 30% της συνολικής του αξίας των νοσοκομείων, δηλαδή 112,2 εκατ. ευρώ. Οι διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών, που σιγοκαίνε εδώ και μήνες, βγήκαν στην επιφάνεια μέσα στο καλοκαίρι και κατέληξαν σε ανταλλαγή εξωδίκων και καταγγελίες για υπαναχώρηση προφορικής συμφωνίας από την πλευρά της ΑΒΑΞ σχετικά με την κατασκευή του τριπλού και απαιτητικού έργου που χρηματοδοτεί το ΙΣΝ με την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης.

Η ΕΚΤΕΡ, η οποία διοικείται από τον κ. Θανάση Σίψα, έναν από τους παλαιότερους εργολήπτες της χώρας, αποτελεί συνεργάτη του ΙΣΝ, αναλαμβάνοντας πλήθος εργολαβιών αναβάθμισης νοσοκομειακών κλινικών και Μονάδων Εντατικής Θεραπείας κατά την περίοδο του COVID, συμμετέχοντας και η ίδια στη διαγωνιστική διαδικασία που είχε προκηρύξει με κλειστή πρόσκληση το Ιδρυμα το 2023.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS