ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Μήνυμα του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α -ΠΣ Γιώργου Παπαηλιού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

 







Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Γιώργος Παπαηλιού

για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Καλή σχολική χρονιά !

Η ευχή αυτή συμπληρώνεται με την ευχή για «καλή προόδο».

Επαναλαμβανόμενη κάθε χρόνο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς φαίνεται μονότονη, κοινότοπη, τυπική και χωρίς ουσία.

Όμως δεν είναι. Η πρόοδος δεν αφορά μόνον το πεδίο της μάθησης και της απόκτησης γνώσεων αλλά και αυτό της κοινωνικοποίησης, της διαμόρφωσης ανθρώπων με ελεύθερη προσωπικότητα, κριτικό πνεύμα και κοινωνικά υπεύθυνο χαρακτήρα βάσει των αρχών της δημοκρατίας, της ενεργού συμμετοχής και της αλληλεγγύης, οπότε και αποκτά ουσιαστικό περιεχόμενο.

Η μάθηση, η απόκτηση γνώσεων – όχι η λήψη πληροφοριών και μάλιστα άχρηστων μέσω του διαδικτύου που μας κατακλύζει από τα «μικράτα» μας – αποτελεί προϋπόθεση για την πρόοδο στη ζωή, πολύ περισσότερο σήμερα, την εποχή της γνώσης.

Καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς, που με την ποιότητα του έργου τους στηρίζουν τους μαθητές με περίσσευμα ψυχής. Όπως επίσης και στους γονείς που στηρίζουν τα παιδιά τους με τον καθημερινό αγώνα ζωής που δίδουν.

Σε αυτό το πλαίσιο, η πολιτεία έχει υποχρέωση να πράξει το καθήκον της και να δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις υλικές και ηθικές, ώστε η πρόοδος να διαχυθεί σε όλους.

Προς αυτή την κατεύθυνση δ ε ν συμβάλλουν, ούτε το «κλείσιμο» σχολείων ούτε η κατάργηση ή η συγχώνευση τμημάτων, ούτε οι κακές κτιριακές

υποδομές, ούτε τα κενά στις θέσεις εκπαιδευτικών, ιδίως στην περιφέρεια, ούτε οι παθογένειες που αφορούν το περιεχόμενο της εκπαίδευσης.

Η συνεργασία όλων, της πολιτείας, των εκπαιδευτικών, των γονέων και των ίδιων των μαθητών αποτελεί προϋπόθεση για να επιτευχθεί η αποστολή του σχολείου

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS