ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Γ. Τρουπής : «Οφείλουμε να σκεφτόμαστε ως Πελοποννήσιοι»

 

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 09 20 125151

Για σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην ιστορική κληρονομιά, την επιχειρηματικότητα και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα μίλησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κ. Γιάννης Τρουπής, σε συνέντευξη του στην εκπομπή του δημοσιογράφου Βασίλη Ζώη «Εδώ Πελοπόννησος» που μεταδίδεται από τον Skai Αρκαδίας 102,8.

Παράδοση της χειρόγραφης επιστολής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη
Σύμβολο εθνικής και τοπικής κληρονομιάς χαρακτήρισε τη χειρόγραφη επιστολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη ο κ. Τρουπής και επεσήμανε ότι η Διοίκηση του Επιμελητηρίου θα έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο για την απόκτησή της, ακόμη κι αν το κόστος ξεπερνούσε τον προϋπολογισμό. Υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι εκτός από την ιστορική της αξία, η επιστολή θα προσελκύσει επισκέπτες και θα ενισχύσει τον τουρισμό της Τρίπολης. Δεν παρέλειψε να  αναφερθεί στην άρτια συνεργασία που έχει το Επιμελητήριο με το Πολεμικό Μουσείο/ Παράρτημα Τρίπολης και για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στις 5:30 μ.μ., για την επίσημη παράδοση και έκθεση της χειρόγραφης επιστολής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Place Brand Πελοπόννησος: Ενωμένοι για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου
Στη συνέχεια, ο κ. Τρουπής μίλησε για την εξαιρετική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το «Place Brand», που στοχεύει στην προβολή της περιοχής ως ενιαίου τουριστικού και επιχειρηματικού προορισμού. «Πρόθεση όλων μας είναι να προωθήσουμε το προϊόν που λέγεται Πελοπόννησος. Πρέπει να ξεπεράσουμε τις παλιές νοοτροπίες και να είμαστε ενωμένοι για να δημιουργήσουμε μια ισχυρή ταυτότητα αγοράς», τόνισε.
Επεσήμανε ότι στόχος είναι ο επισκέπτης να σκέφτεται την Πελοπόννησο ως ενιαία περιοχή με ποικίλες προσφορές, παρά να διαχωρίζει τα γεωγραφικά διαμερίσματα της. «Η Πελοπόννησος μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη. Ακόμα και τα ευρωπαϊκά προγράμματα και επιδοτήσεις αφορούν συνολικά την Πελοπόννησο, όχι ξεχωριστά τον κάθε νομό», σημείωσε.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον προγραμματισμό εκθέσεων, στις οποίες η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα στηρίξει τη συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων. Ανέφερε ότι οι επιχειρηματίες θα έχουν μόνο μια μικρή οικονομική συμμετοχή, ενώ η Περιφέρεια σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια θα συμβάλλουν σημαντικά στη διοργάνωση και προώθηση των εκθέσεων.

Αντιμετώπιση της Λειψυδρίας
Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο κ. Τρουπής αναφέρθηκε στην κρίσιμη σημασία της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, υπογραμμίζοντας ότι «ο επόμενος πόλεμος θα είναι για το νερό, καθώς αυτό αφορά άμεσα τη διαβίωσή μας». Προειδοποίησε για την ανάγκη υπεύθυνης διαχείρισης της κατανάλωσης νερού και ζήτησε να αποφεύγονται οι άσκοπες σπατάλες.

Επίσης τόνισε πως το Επιμελητήριο Αρκαδίας βρίσκεται σε διαρκή διαβούλευση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τα έργα ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων που θα συμπεριληφθούν στο περιφερειακό της πρόγραμμα, ώστε να παρέχουν επάρκεια πόρων, ασφάλεια από ακραία καιρικά φαινόμενα και να ενισχύσουν αποτελεσματικά τον πρωτογενή τομέα, που αποτελεί πυλώνα της επιχειρηματικότητας της Αρκαδίας.   

Για να ακούσετε τη συνέντευξη πατήστε τον σύνδεσμο

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS