ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Επίσκεψη του Υφυπουργού Δικαιοσύνης στο Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης



"Στόχος η Δικαιοσύνη να καταστεί πιο άμεση, αποτελεσματική και προσιτή προς τους πολίτες", επισήμανε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Ιωάννης Μπούγας







Ο τρόπος λειτουργίας του Πρωτοδικείου Τρίπολης μετά την εφαρμογή του Δικαστικού Χάρτη αποτέλεσε βασικό σημείο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης της Δικαστικής Αστυνομίας, κ. Παναγιώτης Πούλιος, στελέχη του Υπουργείο Δικαιοσύνης, η Πρόεδρος Πρωτοδικών, κα Κυριακή Κοκκινάκη, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης, κ. Δημήτριος Κωστογιάννης, Πρωτοδίκες γενικής και ειδικής επετηρίδας, Εισαγγελείς Πρωτοδικών και εκπρόσωποι δικαστικών υπαλλήλων.


Επίσης, συζητήθηκαν οι επερχόμενες αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, το σχέδιο των οποίων επεξεργάζεται και θα παραδώσει η συσταθείσα Ομάδα Εργασίας του Υπουργείου στις αρχές του 2025, καθώς και η δημιουργία ψηφιακού φακέλου μέχρι το τέλος του 2025.



«Στόχος η Δικαιοσύνη να καταστεί πιο άμεση, αποτελεσματική και προσιτή προς τους πολίτες»Ο κ. Μπούγας τόνισε ότι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των παρεμβάσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως είναι οι νομοθετικές παρεμβάσεις, η ολοκλήρωση των ψηφιακών έργων της Δικαιοσύνης καθώς και η αναβάθμιση, επισκευή αλλά και κατασκευή των δικαστικών μεγάρων της Χώρας, έχουν ως στόχο η Δικαιοσύνη να καταστεί πιο άμεση, αποτελεσματική και προσιτή προς τους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στην ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού του Πρωτοδικείου Τρίπολης και συγκεκριμένα στους τέσσερις υπαλλήλους του αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας που έχουν ήδη αναλάβει καθήκοντα, ενώ ανακοίνωσε ότι έχει προγραμματιστεί η πρόσληψη πέντε δικαστικών υπαλλήλων, οι οποίοι αφού ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους στην Εθνική Σχολή Δικαστικών λειτουργών, θα αναλάβουν καθήκοντα τον Ιούνιο του 2025.

Μετά τη σύσκεψη, το κλιμάκιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου, το οποίο ανακαινίστηκε με σεβασμό στην ιστορία και στην αρχιτεκτονική του, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την πλήρη πρόσβαση ΑμεΑ.





www.parapolitika.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS