ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Φαράντος στην Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Με γνώμονα τις δημοκρατικές διαδικασίες και την εμπιστοσύνη στη βάση

 





Κατ’ αρχήν, το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, λόγω και της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλαμε, αποτιμήθηκε θετικά, δεδομένου ότι το Κόμμα προήλθε από μια πολύ δύσκολη περίοδο.

Οπότε, το αποτέλεσμα αυτό, που εδραίωσε το ΣΥΡΙζΑ-ΠΣ στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του έδωσε τη δυνατότητα να αναλάβει πρωτοβουλίες χωρίς ρευστοποίηση, για την επίτευξη συμμαχιών, ήταν θετικό.

Η υφιστάμενη κατάσταση της εκλογολογίας και της εκατέρωθεν αντιπαράθεσης, δεν ωφελεί την πολιτική μάχη που δίνει το Κόμμα, εναντίον των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που ενδιαφέρονται μόνο για το υπερκέρδος και αδιαφορούν για το περιβάλλον και τον άνθρωπο, ιδιαίτερα στην Αρκαδία και στην Πελοπόννησο.

Στην Πελοπόννησο, οι αγώνες που δίνουμε με την Περιφερειακή Παράταξη, το Μανώλη Μάκαρη και τους εκλεγμένους συμβούλους θα μπορούσαν να έχουν καλύτερο αποτέλεσμα εάν βοηθούνταν από την εσωκομματική ομοψυχία και ενότητα.

Ήμουν υπέρ της φανερής ψηφοφορίας διότι πίστευα και πιστεύω ότι η πολιτική συζήτηση οφείλει να γίνεται φανερά μπροστά σε όλους τους συντρόφους και τους πολίτες και όχι κρυφά.

Ψήφισα κατά της πρότασης μομφής που έγινε εναντίον του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, διότι σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία όλων των οργανισμών και των πολιτικών οργανισμών θέτουν ως απαραίτητη την αρχή να εκπίπτει ο άρχων από το όργανο που τον εκλέγει (εν προκειμένω τη βάση).

Προσωπικά δεν δέχομαι να τεθούν προσκόμματα της τελευταίας στιγμής εναντίον ουδεμίας υποψηφιότητας.

Κωλύμματα νοούνται αυτά που μπαίνουν κατά την παρούσα χρονική στιγμή και αφορούν τη μελλοντική εκλογή (δηλαδή η πρώτη εφαρμογή τους να είναι στην μεθεπόμενη εκλογή και όχι φωτογραφικά στην επόμενη).

Η βάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επιλέξει τον πρόεδρο και η βάση γνωρίζει ποιον πρέπει να επιλέξει.

Ο σκοπός αυτής της επιλογής, να είναι μόνο η εκλογική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για να τερματιστεί η ασυδοσία των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Αυτοσυγκράτηση, ενότητα, ομόνοια, είναι αυτά που πρέπει να πρυτανεύσουν τούτη την ώρα της πορείας προς την προεδρική εκλογική αναμέτρηση.

Τρίπολη, 21-09-2024

Γεώργιος Φαράντος

Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μέλος Περιφερειακής Παράταξης Πρώτα η Πελοπόννησος

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS