ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Γ. Φαράντος: Με ενότητα και εξωστρέφεια, σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ξεπεράσει τη συγκυρία και θα οδηγήσει το διάλογο για την Κεντροαριστερά.

 






Γεώργιος Ι. Φαράντος

Με ενότητα και εξωστρέφεια, σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ξεπεράσει τη συγκυρία και θα οδηγήσει το διάλογο για την Κεντροαριστερά.

Από τη μεταπολίτευση έως τις μέρες μας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο πολιτικό κόμμα, κινήθηκε στην κατεύθυνση της σύμπραξης μεταξύ πολιτικών δυνάμεων και στη συσπείρωση των ανένταχτων ψηφοφόρων.

Όλες οι απόψεις από το δημοκρατικό κέντρο έως και τη ριζοσπαστική Αριστερά, εκφράστηκαν μέσα από τον ανοιχτό διάλογο και το συγκερασμό τους με δημοκρατικές διαδικασίες από την εποχή του εκλογικού συνασπισμού έως την εξέλιξη και την προσαρμογή του στις σύγχρονες μεταβαλλόμενες πολιτικές συνθήκες,

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην πορεία αυτής της εξέλιξης ανέπτυξε μια κουλτούρα συμπερίληψης όλων των κεντρώων και αριστερών απόψεων, προκειμένου να δώσει με επιτυχία τις διαρκείς πολιτικές μάχες εναντίον των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που απομυζούν τον άνθρωπο και το περιβάλλον και της μισαλλοδοξίας της Ακροδεξιάς.

Πιστός στις αρχές της δικαιοσύνης, της αξιοκρατίας και της αξιοπρέπειας, αγωνίστηκε εναντίον του ρατσισμού, του αυταρχισμού και της ανισότητας που οι προσκείμενες στην Ακροδεξιά ομάδες επιδίωκαν να επιβάλλουν στο δημόσιο βίο.

Κι ακόμη, στις εκλογικές μάχες για το Ευρωκοινοβούλιο, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αγωνίστηκε για τη συγκράτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια δημοκρατική και προοδευτική κατεύθυνση, στην οποία οι δημοκρατικές Ευρωομάδες θα συνεργάζονται αρμονικά εναντίον των πολιτικών της μισαλλοδοξίας και της εκμετάλλευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πιστεύει στις κοινωνικές συμμαχίες, οι οποίες οφείλουν να εκδηλώνονται παντού μέσα στην κοινωνία, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στα κινήματα, στα επιμελητήρια, στα σωματεία και στα συνδικάτα, και η οποίες θα ενδυναμώσουν την κοινωνία στον αγώνα της για αξιοκρατία και δικαιοσύνη.

Μια down – top προσέγγιση σε αυτές τις κοινωνικές συμμαχίες θα βοηθήσει στην απελευθέρωση των δυνάμεων που θα αγωνιστούν για την πολιτική αλλαγή, με εμπιστοσύνη στο Κόμμα και έχοντας υπόψη τους εκτεινόμενους στο χρόνο αγώνες του για το δημοκρατικό σοσιαλισμό.

Επιδιώκει ταυτόχρονα, την ύπαρξη κοινών νομοθετικών παρεμβάσεων σε κομβικά θέματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία (όπως το θέμα των Τεμπών και αυτό των υποκλοπών), προκειμένου να χυθεί άπλετο φως σε σκάνδαλα και υποθέσεις που έχουν συνταράξει τη χώρα και συνεχώς επιδιώκεται η συγκάλυψη τους.

Η πολιτική μάχη που δίνεται τις τελευταίες δεκαετίες, πρέπει να ληφθεί υπόψη από όλες τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου και να διαπιστωθεί η ανάγκη ώστε η ευρύτερη Κεντροαριστερά που αποτελεί την πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας, να απαιτήσει την πολιτική αλλαγή.

Δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμετέχει ενεργά σε κάθε κοινή δράση των προοδευτικών δυνάμεων και των δυνάμεων της κοινωνίας που εκπροσωπούνται από τους πολίτες, πρέπει να ληφθεί υπόψη των προοδευτικών δυνάμεων η κουλτούρα και η διάθεση συνεργασίας που δείχνει σε κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.

Εξάλλου, η ψήφιση της απλής αναλογικής από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποσκοπούσε ακριβώς σε αυτή τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, η οποία δεν τελεσφόρησε με αποτέλεσμα οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές να βρουν την ευκαιρία να ρίξουν τη χώρα στον πάτο της αγοραστικής δύναμης των πολιτών σε σχέση με σχεδόν οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πιστεύει στο διάλογο με τις προοδευτικές δυνάμεις με σκοπό την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την εξασφάλιση των αέναων και κοινωνικών αξιών της προοδευτικής παράταξης, για την ισότητα και τη δικαιοσύνη των ατόμων και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας τους μέσα σε ένα κράτος δικαίου όπου η υγεία, η παιδεία και η εργασία θα βρίσκουν τις προϋποθέσεις να αναπτυχθούν προς όφελος όλων των πολιτών αλλά και ειδικά των ευάλωτων ομάδων.

Έχοντας υπόψη ότι οι προγραμματικές συμφωνίες αποτελούν ένα αποδεκτό μοντέλο ενδεχόμενων συνεργασιών στις δημοκρατικές κοινωνίες, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, μπορεί να πάρει σημαντικές πρωτοβουλίες για ενδεχόμενες συνεργασίες.

Οπωσδήποτε, η ιδεολογική και η οργανωτική του αυτονομία απαιτείται να είναι εξασφαλισμένη για να προχωρήσει στις συνεργασίες αυτές.

Τα δεκάδες χιλιάδες μέλη και οι εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι έχουν διατυπώσει την εμπιστοσύνη τους αλλά και την απαίτηση τους ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό τον Πρόεδρο του Στέφανο Κασσελάκη να ηγηθεί της πορείας για την πολιτική αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση.

Οι Κασσάνδρες που στηρίζουν την πολιτική ύπαρξη τους στην αυτοαναφορικότητα μιας διασπασμένης αριστεράς και αυτές που υποστηρίζονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ας μη βιάζονται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ξεπεράσει την παρούσα δυσκολία. Σύντομα θα υπερισχύσει η ενότητα και η εξωστρέφεια, ώστε να βγει από τον κύκλο της εσωτερικής αντιπαράθεσης και θα μπει στην πορεία προς τη μελλοντική άνοδο της εκλογικής του επίδοσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατευθύνεται προς το συνέδριο του Οκτωβρίου για να επιβεβαιώσει τη στρατηγική της νίκης εναντίον των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Η νικηφόρα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επιτευχθεί.

Τρίπολη, 03-09-2024

Γεώργιος Ι. Φαράντος

Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μέλος Περιφερειακής Παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος»


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS