ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Ο Ο «αόρατος Έλληνας» συνδέεται με την εξαφάνιση του μικρού Γιωργάκη από την Αρκαδία;



Ειδικοί τοποθετούνται για την πρωτοφανή και σπάνια περίπτωση, της λεγόμενης αυτοβιογραφικής λήθης, από την οποία φαίνεται ότι πάσχει ο Πέτρος Κουτσούκης, στην υπόθεση που ανέδειξε το Newsbomb.gr.
Newsbomb

16 Σεπτεμβρίου 2024 · 19:17
Ο «αόρατος Έλληνας»: Σπάνια, αλλά υπαρκτή η περίπτωση της αυτοβιογραφικής αμνησίας
ΕΛΛΑΔΑ
4'

Ειδικοί ψυχολόγοι και γιατροί τοποθετήθηκαν στην εκπομπή LIVE NEWS για την πρωτοφανή υπόθεση που ανέδειξε το Newsbomb.gr, με τον «αόρατο Έλληνα», τον Πέτρο Κουτσούκη, που αναζητά την ταυτότητά του -πραγματική και... τυπική, σε έγγραφο- εδώ και χρόνια.

Είναι ένας άνθρωπος που όιπως αναφέρει δεν θυμάται καθόλου τα παιδικά του χρόνια. Ο ειδικοί εξηγούν πως αν πράγματι κάποιος εμφανίζει κενά μνήμης είναι πιθανόν να έχει κακοποιηθεί στο παρελθόν ή να έχει περάσει πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια.

Πολλές φορές το πρόβλημα μπορεί να είναι ψυχιατρικής και όχι νευρολογικής φύσεως, να μην υπάρχει δηλαδή κάποια εγκεφαλική βλάβη αλλά ο ασθενής να μην θυμάται γεγονότα και καταστάσεις του παρελθόντος γιατί πιθανόν να πάσχει από έντονο μετατραυματικό στρες.

Αυτό φαίνεται ότι συμβαίνει και στην περίπτωση του Πέτρου Κουτσούκη, ο οποίος δεν θυμάται τίποτα από τη ζωή του από τα 10 έτη και νωρίτερα.

Η αυτοβιογραφική λήθη συναντάται εξαιρετικά σπάνια στην βιβλιογραφία με τον γιατρό που εξέτασε τον 45χρονο στο Αιγινήτειο το 2010 να τον παραπέμπει σε περαιτέρω εξετάσεις από ψυχίατρο μιας και από τον νευρολογικό έλεγχο που του έγινε δεν εντοπίστηκε κάποιο παθολογικό εύρημα.


Όπως εξηγεί στο Live News η νευρολόγος, Αντιγόνη Γκουλιεβάκη, όταν ένας γιατρός γράφει τη λέξη «αναφερόμενη» ουσιαστικά εννοεί πως αυτό το έχει αναφέρει ο ασθενής κατά την εισαγωγή του και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά διάγνωση γιατρού.


Διαβάστε την συνέχεια εδώ:

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS