ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Απαντήσεις σε ερωτήματα αναζητούν οι κάτοικοι Νεστάνης



             Ανοιχτή Επιστολή προς                        
τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο

Με θετική προαίρεση θα απευθυνθώ σήμερα δημόσια στο δήμαρχο μας και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης με την ελπίδα, πως θα τον προτρέψω στο να λάβει σοβαρά υπόψη ότι ο Δήμος Τρίπολης δεν περιορίζεται μόνο στην πρωτεύουσα , αλλά υπάρχει ανάγκη στον σχεδιασμό των έργων του Δήμου να συμπεριληφθούν και οι απαραίτητες παρεμβάσεις στα αρκετά προβλήματα που ταλανίζουν τα χωριά μας
Με την ιδιότητα μου ως ενεργός πολίτης και κάτοικος της κοινότητας ΝΕΣΤΑΝΗΣ ο γράφων την παρούσα ανοιχτή επιστολή επιθυμώ να σας εκφράσω και να μοιραστώ δημόσια Κ.Δήμαρχε τα παράπονα της πλειοψηφίας των μονίμων κατοίκων , αλλά και των αδελφών Νεστανιωτών της αλλοδαπής που διατηρούν σπίτια στην κοινότητα και συχνά επισκέπτονται και διαμένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο χωριό μας .
Λαμβάνοντας υπόψη τις εξής παραμέτρους:
1) Την μικρή χιλιομετρική απόσταση της Νεστάνης από την πρωτεύουσα του νομού μας την Τρίπολη
2) Την συνεχή και πολλές φορές κατά καιρούς απροσδόκητη επισκεψημότητα η οποία σχετίζεται και με την μεγάλη απήχηση και συνεχή άνοδο της αναγνωριστικότητας της Ιεράς Μονής της Παναγίας της Γοργοεπηκόου από προσκυνητές πανελλαδικώς προερχόμενους.
3) Την ύπαρξη της Αρχαίας Ακρόπολης της Νεστάνης και του μνημείου της Φιλίπειας κρήνης .χώρων που θα μπορούσαν να είναι πόλος έλξης και τουριστικοί προορισμοί ΟΧΙ μόνο για την Νεστάνη αλλά ολόκληρη την περιφέρεια . .
4) Την απίστευτα όμορφη και γραφική κεντρική πλατεία με τα πλατάνια της η οποία έχει πλέον καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς διασκέδασης .και ξεκούρασης
5) Την δημιουργία του ζηλευτού θεματικού και Πάρκου αναψυχής της Βουλωμένης που η επισκεψημότητα και η ζήτηση για παντός είδους εκδηλώσεις αυξάνονται ραγδαία
Παραθέτω ποιο κάτω τα διαχρονικά και τρέχοντα βασικά προβλήματα που απασχολούν και επηρεάζουν την καθημερινότητα των κατοίκων της Νεστάνης ως και αυτών που την επισκέπτονται , που χρήζουν της απαιτούμενης και πρέπουσας προσοχής του Δήμου Τρίπολης. .
1. Εξωραϊσμός και καλλωπισμός της κεντρικής πλατείας. Κατασκευή πεζοδρομίου στον δρόμο εμπρός της πλατείας με παράλληλη μετατροπή του δρόμου έμπροσθεν του Δημοτικού κτηρίου (Κ.Ε.Π) σε οδό ‘ηπίας κυκλοφορίας έτσι ώστε να γίνει ποια λειτουργική και ποιο ασφαλής η κυκλοφορία των πεζών. . (Υπόψη ότι έχουν συχνά παρουσιαστεί και έχουν αποφευχθεί ατυχήματα ως εκ θαύματος .).
2. Ασφαλτόστρωση του εσωτερικού οδικού δικτύου της Νεστάνης που σε πολλά σημεία έχει εντελώς καταστραφεί με αποτέλεσμα οχήματα των κατοίκων να έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές . . ( Υπόψη ότι ολική αντικατάσταση της ασφάλτου δεν έχει γίνει ποτέ από της κατασκευής του , πολλά χρόνια πριν )
3. Επισκευή του δικτύου ύδρευσης που σε πολλά σημεία οι σωληνώσεις έχουν βγει στην επιφάνεια και ορατές με γυμνό οφθαλμό .
4. Λήψη σοβαρών και άμεσων μέτρων για την αποχέτευση που σε πολλά σημεία τα λήμματα εκχειλίζουν επί των οδών και δημιουργούν εστίες μόλυνσης και κίνδυνο για την δημόσια υγεία .
5. Η αποκομιδή των σκουπιδιών και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς 2-3 μήνες να προγραμματίζεται συχνότερα λόγω της αυξημένης χρήσης των κάδων εξαιτίας πολλαπλασιασμού των κατοίκων .
6. Την ουσιαστική και πιεστική παρέμβαση σας στην αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία για την διάσωση του κάστρου της αρχαίας Ακρόπολης της Νεστάνης (που δυστυχώς καταρρέει) , ως και της Φιλίπειας κρήνης , για τα οποία μετά από πολλές και επανειλημμένες εκκλήσεις ο αρμόδιος φορέας έχει επιδείξει απόλυτη αδιαφορία .
Πέραν αυτών κύριε Δήμαρχε λάβετε επίσης σοβαρά υπόψη ότι , (εφ’ όσων γνωρίζω) το ετήσιο budget που ο πρόεδρος της τοπικής μας κοινότητα διαχειρίζεται από το ταμείο του Δήμου είναι μηδαμινό μπροστά και σε σχέση των αναγκών που απαιτούνται προκειμένου να ανταπεξέλθει , και εάν δεν υπήρχε η εξ’ ιδίων του συμμετοχή σε πολλές περιπτώσεις ως και πολλών συμπατριωτών που συμμετέχουν στο κόστος των καθημερινών αναγκών τα προβλήματα της καθημερινότητας θα ήταν κατά πολύ περισσότερα και μεγαλύτερα .
Είναι αλήθεια ότι το τοπικό μας συμβούλιο πράττει τα μέγιστα σε σχέση με τις περιορισμένες αρμοδιότητες που έχει και τον ρόλο που δύναται να διαδραματίσει όπως προβλέπεται . . . Είναι δε γνώστης όλων αυτών που αναφέρομαι..
Παρόλα αυτά θέλω να πιστεύω ότι μόνο εσείς και το Δημοτικό σας συμβούλιο είστε αυτός που μπορεί να αξιολογήσει και να ενεργήσει για την δρομολόγηση των παρεμβάσεων και την υλοποίηση των έργων που εκθέτω , και χρειάζεται άμεσα ο τόπος μας .
Οι κάτοικοι της Νεστάνης όπως πάντα θα εξακολουθούν να είναι δίπλα και ο δικός τους ρόλος μπορεί να αποβεί χρήσιμος σε κάθε ενέργεια που θα βοηθήσει να λυθούν τα προβλήματα του τόπου μας
Με απεριόριστη εκτίμηση και εμπιστοσύνη στο πρόσωπο σας
Σεπτέμβρης 2024
Σταύρος Παπασταύρου

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

AMBA

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS