ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Απογοήτευση κατοίκων Νεστάνης και όσων επισκέπτονται την αρχαία Ακρόπολη


Η απογοήτευση των κατοίκων της Νεστάνης και όσων επισκέπτονται την αρχαία ΑΚΡΟΠΟΛΗ για την παραγωγική αδυναμία και την απραξία του δημόσιου τομέα στον τόπο μας εκφράζεται με σιωπηλή πικρή συγκατάβαση: 
’’ας γίνει κάτι και ας αργεί κι ας είναι λειψό!’’.
Η ανικανότητα όμως χρηματοδότησης τους από ίδιους πόρους σημαίνει και κακή διαχείριση του πολιτιστικού αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής μας και γενικότερα της ‘’κοιτίδας του παγκόσμιου πολιτισμού’’ και εθνική υποτέλεια. Τα χρήματα του ταμείου ανάκαμψης θα έπρεπε να κατευθυνθούν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας βοηθώντας στην ανταγωνιστικότητα της και όχι να κατευθύνονται σε κτηριακά έργα -επενδύσεις παγίου κεφαλαίου’’. Αυτά είναι τα πραγματικά ζητήματα που έχουν σχέση με πολιτικές για αναπτυξιακά προγράμματα και πόρους για την υπουργό πολιτισμού και όχι η επικοινωνιακή διαχείριση έξωθεν χρηματοδοτήσεων που βλέπουμε στα τοπικά Μ.Μ.Ε.
Η σχέση τοπικών φορέων και του -Υπουργείου Πολιτισμού έχει μια ιστορία. Κάποτε υπήρξαν οι προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ τους και παραγωγή έργου. Από τότε υπάρχει ΄΄δημιουργική καταστροφική σχέση’’! Απεικονίζεται κάθε χρόνο με το χορτάριασμα των αρχαιολογικών χώρων και την εγκατάλειψη των διάσπαρτων αρχαιολογικών χώρων του τόπου μας . . Τι επιδιώκει η τοπική πολιτική ηγεσία γι αυτό το πρόβλημα; Είναι τόσο πολλά! Το γραφείο της αρχαιολογικής υπηρεσίας Τρίπολης τι κάνει ??? ! Όλα στέλνονται στην ΠΑΤΡΑ! Τεράστιες καθυστερήσεις ο συγκεντρωτισμός και η γραφειοκρατία δεσπόζει στο υπουργείο πολιτισμού και στις συναρμόδιες κατά τόπων υπηρεσίες .
Μετά από τις επί 10 χρόνια άκαρπες προσπάθειες μας , να προσδώσετε την ελάχιστη ( πρέπουσα) προσοχή στο πρόβλημα , τούτη την ύστατη στιγμή σας ικετεύουμε και με δεδομένη την πολύπλευρη συμπαράσταση και έμπρακτη βοήθεια του Προοδευτικού Συλλόγου και των κατοίκων της Νεστάνης να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την υποστύλωση του μνημείου πριν καταρρεύσει !!!.
Ούτε ακόμη και τα προσωρινά Μπαλώματα που έχουν προηγηθεί Κυρίες και Κύριοι της αρμόδιας αρχής , είναι πλέον αρκετά να αποτρέψουν την ολοκληρωτική καταστροφή ???.
Σε συνέχεια την ενδιαφέρουσας ανάρτησης του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ 
Έτσι είναι τα πράγματα. Και γι αυτό πρέπει να αλλάξουν
Σταύρος Παπασταύρου

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS