ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Πανυγειονομική απεργία στις 17 Οκτωβρίου – Τι ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί


«Ως εδώ με τα ψέματα του υπουργού εμπορίου της υγείας», αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και προκηρύσσουν πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου.

 
 
 
Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανθρώπινα ωράρια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό, ζητά από το υπουργείο Υγείας η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και προκηρύσσει πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου.

Οι γιατροί αναφέρουν ότι δεν πρόκειται μετά από 10 χρόνια μνημονίων, κρίσης, εμπάργκου στις προσλήψεις στην υγεία, περικοπές στους μισθούς και στα δικαιώματά τους, να θυσιάσουν τις ανάγκες τους «σε περίοδο ανάπτυξης για να αυξάνονται τα κέρδη και τα προνόμια των λίγων».

«Ως εδώ με τα ψέματα του υπουργού εμπορίου της υγείας» υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι παράλληλα τονίζουν ότι «για τον υπουργό εμπορίου της υγείας αν η πληρότητα ενός νοσοκομείου είναι 50% και το ποσοστό κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων είναι επίσης 50%, τότε η στελέχωση του νοσοκομείου είναι ικανοποιητική! Για να δικαιολογήσει την τραγική υποστελέχωση, αξιοποιεί το κριτήριο της πληρότητας λες και τα νοσοκομεία είναι ξενοδοχεία. Τι και αν δεν υπάρχουν γιατροί για να καλύπτονται οι εφημερίες, τι και αν ένας γιατρός χρειάζεται να εφημερεύει τις μισές μέρες του μήνα! Τι και αν οι ασθενείς “ταξιδεύουν” σε άλλες πόλεις ακριβώς επειδή το νοσοκομείο της περιοχής τους είναι υποστελεχωμένο».

Τι ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί από το υπουργείο Υγείας
Διπλασιασμό των απολαβών των νοσοκομειακών γιατρών: 20% αύξηση του βασικού μισθού και διπλασιασμός του ωρομισθίου της εφημερίας άμεσα για όλες τις βαθμίδες. Επαναφορά 13ου, 14ου μισθού και επιδόματος αδείας. Οι πρόσθετες (υπεράριθμες) εφημερίες να μην φορολογούνται. Χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Μαζικές μόνιμες προσλήψεις γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Ανοικτή προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων μέχρι την κάλυψή τους. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ικανοποίηση των αιτημάτων της ΟΕΝΓΕ για τις άγονες και προβληματικές περιοχές.
Αποκλειστική και επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας. Δωρεάν υγεία για όλο το λαό.
Καμία υπέρβαση του 48ωρου. Καμία μετακίνηση γιατρού. Κανείς αγροτικός, κανείς ειδικευόμενος να μην εφημερεύει χωρίς την παρουσία ειδικευμένου γιατρού.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ για την πανυγειονομική απεργία
«Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση του συνόλου των δίκαιων αιτημάτων μας. Για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για ανθρώπινα ωράρια, για δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Ως εδώ! Δεν πρόκειται να δεχτούμε μετά από 10 χρόνια μνημονίων, κρίσης, εμπάργκου στις προσλήψεις στην υγεία, περικοπές στους μισθούς μας και στα δικαιώματά μας, να θυσιάσουμε τις ανάγκες μας και σε περίοδο ανάπτυξης για να αυξάνονται τα κέρδη και τα προνόμια των λίγων.

News247

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS