ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Καιρός: Έρχεται τσουχτερό κρύο από την Παρασκευή - Θερμοκρασίες 7 με 8 °C κάτω από τις κανονικές

Η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να είναι αισθητή σε ολόκληρη τη χώρα και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα

kairos_kruo
facebook sharing button


Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Παρασκευή, με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα να υποχωρούν σταδιακά, ενώ αναμένεται τσουχτερό κρύο.

Η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να είναι αισθητή σε ολόκληρη τη χώρα και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.





Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία, οι αέριες μάζες που θα εγκατασταθούν πάνω από τη χώρα μας από την Παρασκευή 18/10 θα είναι γενικά κατά 4 έως 6 °C ψυχρότερες από τις κανονικές για την εποχή τιμές και τοπικά στη Βόρεια Ελλάδα 7 έως 8 °C ψυχρότερες από τις κανονικές για την εποχή τιμές.

Στις εικόνες που ακολουθούν παρουσιάζεται, ενδεικτικά, το εύρος διακύμανσης της θερμοκρασίας έως τις 23/10 σε ύψος περίπου 1.500 μέτρων πάνω από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Με την κόκκινη γραμμή παρουσιάζεται το «θερμότερο» σενάριο, ενώ με την μπλε γραμμή το «ψυχρότερο». Με πράσινη γραμμή παρουσιάζεται η διακύμανση της μέσης θερμοκρασίας με βάση όλα τα διαθέσιμα σενάρια του μοντέλου. Τέλος, με τη μαύρη οριζόντια γραμμή σημειώνεται η προσεγγιστική μέση τιμή της εποχής σύμφωνα με δεδομένα της περιόδου 1991-2020.

Όπως γίνεται εμφανές, σχεδόν όλα τα σενάρια δίνουν θερμοκρασίες χαμηλότερες συγκριτικά με τις κανονικές για την εποχή.



Δείτε τους χάρτες:




athina




thessaloni

Δείτε το άρθρο στο Parapolitika.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS