ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Κώστας Τζιούμης: «Ενισχύουμε τη συνεργασία μέσω συγκεκριμένων δράσεων και παραμένουμε συντονισμένοι σε σημαντικά διαπολιτισμικά θέματα και γεγονότα»








07/10/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης πραγματοποίησε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση με γερμανική αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κοινότητας Ελληνισμού «GCCH e.V» και εκπροσώπους της περιφέρειας Ludwigsburg του κρατιδίου Βάδης – Βυρτεμβέργης. Συγκεκριμένα στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι και επιχειρηματίες της ανωτέρω περιοχής, ενώ από το Δήμο Τρίπολης ήταν παρόντες ο Πρόεδρος ΔΣ κ. Αναστόπουλος Γ., η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Καρούντζου Ελ. και ο Αντιδήμαρχος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων κ. Παπαδάτος Ι.

Η συνάντηση αυτή είχε ως βασικό στόχο την προώθηση αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των δύο λαών, καθώς και την ενίσχυση των δεσμών μέσω ανταλλαγής εμπειριών και καλών πρακτικών σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης στους τομείς της οικονομίας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δυο πλευρές συζήτησαν εκτενώς θέματα όπως η αειφόρος ανάπτυξη, η διαχείριση αστικών υποδομών, οι πολιτιστικές ανταλλαγές και οι δυνατότητες συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

Ο δήμαρχος κ. Τζιούμης υπογράμμισε τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας σε τοπικό επίπεδο, ως μέσο για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Παράλληλα τόνισε πως μέσω αυτής της πρωτοβουλίας οι δύο χώρες παραμένουν συντονισμένες σε σημαντικά διαπολιτισμικά θέματα και γεγονότα, προβάλλοντας αξίες όπως η φιλία και η αξιοπιστία πέρα από τα σύνορα τη Ελλάδας.

Η γερμανική αντιπροσωπεία εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τη θερμή υποδοχή και την επιθυμία να συνεχιστεί η συνεργασία με στόχο τη δημιουργία ισχυρών δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση και των δυο πλευρών να ενισχύσουν τη συνεργασία τους μέσω συγκεκριμένων δράσεων που θα προωθούν την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, συμβάλλοντας στην προώθηση της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS