ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας - Κλείστε το ραντεβού σας στο ΚΥ Δημητσάνας


Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας σήμερα 10 Οκτωβρίου.

Η ψυχική υγεία στον άνθρωπο ορίζεται, όταν μπορεί να είναι σε κατάσταση συναισθηματικής ευεξίας, ώστε να μπορεί να ζει, να εργάζεται με άνεση, να αντεπεξέρχεται στις δυσκολίες που προκύπτουν στην καθημερινότητα του. 
Ο άνθρωπος είναι ψυχικά υγιής, όταν έχει καθαρότητα σκέψης, αυτοεκτίμηση, ισορροπημένη διάθεση, ικανότητα οικοδόμησης και διατήρησης σχέσεων, να αναγνωρίζει τα προσωπικά επιτεύγματα του.
Ένας στους οκτώ ανθρώπους παγκοσμίως ζει με παθήσεις ψυχικής υγείας, όπως χρόνιο στρες, έντονες αλλαγές διάθεσης, απόσυρση από ενδιαφέροντα, παραμέληση του εαυτού του, ανικανότητα βίωσης ικανοποίησης κ.λ.π.
Οι παθήσεις αυτές επηρεάζουν την σωματική υγεία, την ευημερία μας, τον τρόπο σύνδεσης με τους γύρω μας.

Στη χώρα μας η ψυχική υγεία αντιμετωπίζεται ακόμη και σήμερα ως είδος πολυτελείας, επιβιώνουν ακόμη, ιδιαίτερα στην επαρχία, προκαταλήψεις και ταμπού του μακρινού παρελθόντος. 
Η ψυχική υγεία όμως δεν είναι πολυτέλεια, αντίθετα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα και να θεωρείται απαραίτητη για το άτομο, την οικογένεια, την κοινωνία.

Προς αυτή τη κατεύθυνση δραστηριοποιήθηκε ο Σύλλογός μας "Φίλων Κέντρου Υγείας Δημητσάνας", σε σύμπραξη με τη διεύθυνση και τα στελέχη του "Κέντρου Υγείας Δημητσάνας" και αναπτύξαμε συνεργασία με το 
"Κέντρο Ημέρας Αμάλθεια ", που δραστηριοποιείται με επιτυχία στον τομέα αυτό.
Στόχος αυτής της δραστηριότητας είναι να έχουν οι συμπολίτες μας την ευκαιρία της δωρεάν πρόσβασης σε παροχές ψυχικής υγείας, απαλλαγμένοι από προκαταλήψεις, ώστε να απολαμβάνουν αυτό το αγαθό, για να νιώθουν και να είναι καλά.

"Η μεγαλύτερη ανακάλυψη όλων των εποχών της ανθρωπότητας είναι ότι ένας άνθρωπος μπορεί να αλλάξει το μέλλον του αλλάζοντας απλά τη στάση του". Oprah Winfrey 
Η στάση μας μπορεί να αλλάξει, μόνο όταν έχουμε υγιή ψυχική ισορροπία.

Κλείστε το ραντεβού σας για τις 
15 Οκτωβρίου στο τηλέφωνο: 2710223595

Σύλλογος Φίλων Κέντρου Υγείας Δημητσάνας 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS