ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για ΟΧΕ Ταϋγέτου και Μεγαλόπολης

 




ΟΧΕ Ταϋγέτου | Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τη διαμόρφωση ολοκληρωμένης στρατηγικής ανάπτυξης

Πρόσκληση για την Ανάπτυξη ΟΧΕ στη Μεγαλόπολη | Επενδύοντας στην οικονομική και περιβαλλοντική αειφορία








Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η στρατηγική χωρική ανάπτυξη στην οικονομική και κοινωνική αναβάθμιση της περιοχής, προχωρά στην πρόσκληση του Δήμου Μεγαλόπολης για την υποβολή πρότασης Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ), στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

Ο προϋπολογισμός της ΟΧΕ ανέρχεται στα 11,3 εκατομμύρια ευρώ, με 9 εκατομμύρια να προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και 2,3 εκατομμύρια από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ (ΕΚΤ+), στοχεύοντας σε πολυεπίπεδες παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, τη βελτίωση της κοινωνικής συνοχής και τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, δήλωσε: «Η στρατηγική αυτή αποτελεί μια ολιστική απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή της Μεγαλόπολης. Με στοχευμένες επενδύσεις, θα ενισχυθεί η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην κοινωνική συνοχή. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών, προωθώντας παράλληλα την περιβαλλοντική αειφορία και την οικονομική ανάπτυξη».

Η επιτυχής υλοποίηση της στρατηγικής ΟΧΕ θα προσφέρει στην περιοχή της Μεγαλόπολης τα απαραίτητα εφόδια για μια ομαλή μετάβαση σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα συνδυάζει την οικονομική ευημερία με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.





Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS