ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Έκθεση φωτογραφίας στην Νεστάνη




"A FEAST OF FRIENDS"
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
του Γιώργου Κ. Καραγιάννη

Άρχισα να ασχολούμαι με την αναρρίχηση το 2022, κυρίως στην τεχνική πίστα του ΕΟΣ Τρίπολης. Το χειμώνα του 2023 πήρα για πρώτη φορά μαζί μου και τη φωτογραφική μηχανή. Μετά τις πρώτες άβολες προσπάθειες, και από μέρους μου αλλά και από τους υπόλοιπους στο Σύλλογο και, αφού μοιράστηκα τις αρχικές φωτογραφίες, σιγά σιγά άρχισε να χτίζεται μια σχέση εμπιστοσύνης. Στο τέλος όλοι είχαν αποδεχθεί ότι υπάρχει κάποιος με μια φωτογραφική μηχανή και φωτογραφίζει. Μπόρεσα έτσι να καταγράψω κάτι από αυτό που νιώθω κάθε φορά που πηγαίνω για αναρρίχηση: μια παρέα φίλων που αθλείται, που προσπαθεί, που πεισμώνει για να τα καταφέρει, που περνάει όμορφα τα βράδια της και που πάντα χαμογελά.
Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Αναρρίχησης Νεστάνης που διοργανώνει ο ΕΟΣ Τρίπολης. Είναι υπαίθρια και ο χώρος που θα την φιλοξενήσει είναι το όμορφο Πάρκο Βουλωμένης, απέναντι από το Αναρριχητικό Πεδίο.
Η επίσημη έναρξη θα γίνει την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 19:00 (με τα καθιερωμένα τσιπουράκια) και θα είναι επισκέψιμη (με τα καθιερωμένα τσιπουράκια) όλο το Σαββατοκύριακο, μέχρι τη λήξη του Φεστιβάλ.

Επίσης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, διοργανώνεται Εργαστήρι φωτογραφίας:
Η αναρρίχηση αφορά ένα πλέγμα σχέσεων ή το δημιουργεί ή είναι προϋπόθεσή τους (όπως θελήσει να το δει κανείς).
Είναι η σχέση του αναρριχητή με τους ανθρώπους: με αυτόν που τον ασφαλίζει, με αυτόν που σκαρφαλώνει δίπλα του ή πριν ή μετά από αυτόν. Με τους ανθρώπους που βρίσκονται στο πεδίο, ή στην προπόνηση ή στην ταβέρνα μετά, για τις μπύρες.
Η σχέση του όμως και με τα ζώα, τους τετράποδους φίλους που πολύ συχνά ακολουθούν και περιμένουν υπομονετικά ή με την άγρια πανίδα που παρακολουθεί από μακριά και από ψηλά.
Είναι η σχέση του με τον βράχο που έχει μπροστά του, το δέος της ματιάς προς την κορφή και η θέα από εκεί πάνω.
Είναι κυρίως η σχέση του με τον ίδιο του τον εαυτό, τους φόβους και τις επιθυμίες του, με το ίδιο του το σώμα και τους περιορισμούς που του επιβάλλει.
Αυτό το πλέγμα σχέσεων θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε φωτογραφικά κατά τη διάρκεια του διήμερου φωτογραφικού εργαστηρίου.


Με εκτίμηση
Γιώργος Κ. Καραγιάννης
Πρόεδρος Δ.Ε. ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. 5ΕΝΤΕ
Τηλ. 6972582918
Email: info@5ente.com
www.5ente.com 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS