ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Έρχεται πρόγραμμα εκπαίδευσης για τους επιχειρηματίες της Πελοποννήσου









To πρόγραμμα ‘‘FutureShapers Greece’’, που προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη και καινοτομίας σε βασικούς τομείς της Ελλάδας όπως ο τουρισμός, η φιλοξενία και η διατροφή, παρουσίασαν ο Πρόεδρος του TUI Care Foundation Thomas Ellerbeck και η Μελίνα Ταπραντζή, ιδρύτρια της Wise Greece.

Η πρωτοβουλία δίνει τη δυνατότητα για εκπαίδευση σε 1.000 φιλόδοξους επιχειρηματίες. Οι επιλεγμένοι υποψήφιοι θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικό Βootcamp και θα λάβουν χρηματικά έπαθλα για να ξεκινήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες.

Επίσης, τοπικοί τεχνίτες και παραγωγοί θα επωφεληθούν από την ενίσχυση των ικανοτήτων τους, ώστε να αυξήσουν τις επιχειρηματικές τους ευκαιρίες.

Όπως τονίστηκε στην παρουσίαση, ενώ ο τομέας του τουρισμού στην Ελλάδα συνεχίζει να αναπτύσσεται, πολλοί νέοι επιχειρηματίες και μικρές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις στην οικοδόμηση και ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους. Αυτές οι προκλήσεις περιλαμβάνουν περιορισμένη πρόσβαση στην αγορά και έλλειψη εκπαιδευτικών πόρων που μπορούν να υποστηρίξουν τους νέους επιχειρηματίες.

Η νέα πρωτοβουλία TUI Futureshapers Greece στοχεύει να παρέχει την απαραίτητη εκπαίδευση, καθοδήγηση και επιχειρηματικές συνδέσεις για να υποστηρίξει άτομα και μικρές επιχειρήσεις στην ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών ευκαιριών που αντιμετωπίζουν κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις.

Το TUI Futureshapers Greece χωρίζεται σε δύο Προγράμματα, το IDEA και το EMPOWER. Μέσα από το IDEA θα προσφερθεί δωρεάν ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιασμένο να εκπαιδεύσει μελλοντικούς επιχειρηματίες στην Ελλάδα, που ενδιαφέρονται να καινοτομήσουν στους κλάδους του Τουρισμού, της Γαστρονομίας, της Τέχνης, των Χειροτεχνιών κ.α. Εκπαιδευτές και Μέντορες, θα μοιραστούν πρακτικές συμβουλές και θα προσφέρουν καθοδήγηση στους συμμετέχοντες, ώστε να μετατρέψουν την ιδέα τους σε πράξη. Το Πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με ένα διήμερο Bootcamp στην Αθήνα, όπου θα διαγωνιστούν οι επικρατέστερες ιδέες και οι δύο καλύτερες θα κερδίσουν σημαντικά χρηματικά έπαθλα για να μπορέσουν να υλοποιηθούν.
Μέσα από το Πρόγραμμα EMPOWER θα υποστηριχθούν τουλάχιστον 60 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τοπικοί τεχνίτες, επιχειρηματίες και παραγωγοί σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές όπως η Ζάκυνθος, η Πελοπόννησος, η Κέρκυρα, η Ήπειρος, οι Κυκλάδες και η Ρόδος. Μέσω εκπαιδεύσεων ενίσχυσης ικανοτήτων και επιχειρηματικών ευκαιριών, η πρωτοβουλία στοχεύει να βελτιώσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων στις πωλήσεις, στο μάρκετινγκ και τις ψηφιακές δεξιότητες, αλλά και να αναβαθμίσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους.


www.tornosnews.gr


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS