Κλείσιμο ανενεργών στρατοπέδων ανακοίνωσε ο υπουργός Νίκος Δένδιας
Προσεχώς θα παρουσιάσει στην Βουλή το σχέδιο το οποίο προβλέπει κλείσιμο ανενεργών στρατοπέδων
Της Τρίπολης θεωρείται ανενεργό με χαμηλή στελέχωση
Αρχες Δεκέμβρη θα έρθουν για εκπαίδευση αστυφύλακες
Ωστόσο μετά από αυτή θα πάνε στις νέες μονάδες τους
Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα είναι μόνιμη η κατάσταση αυτή ή όχι
Σίγουρα όμως προβληματίζει
Η «Ατζέντα 2030» περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κλείσιμο 132 στρατοπέδων, νέα οπλικά συστήματα, αλλαγές στο μοντέλο θητείας και αναβάθμιση του θεσμού εφεδρείας.
Η νέα δομή αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την υλοποίηση της «Ατζέντας 2030», τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ στην ιστορία του ελληνικού κράτους στον τομέα της Εθνικής Άμυνας, τόνισε στην πλατφόρμα Χ, ο Νίκος Δένδιας.
Κλείσιμο 132 στρατοπέδων
Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν 831 στρατόπεδα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κατά την ομιλία του στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά, όπου ήταν προσκεκλημένος στο Γεύμα Εργασίας να σχολιάζει χαρακτηριστικά πώς «είναι περισσότερα κι από τις ΗΠΑ».
Δεδομένου πώς κάποιες μονάδες αιχμής έχουν πληρότητες της τάξεως του 27%, στο πλάνο της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων προβλέπεται το κλείσιμο 132 στρατοπέδων συγχωνεύοντας μονάδες.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για στρατόπεδα που είναι σχεδόν ανενεργά και όχι του ενεργού ρόλου στην περιοχή που εδρεύουν. Διακηρυγμένος στόχος η στελέχωση να αγγίζει παντού περίπου το 70%. Ως έχουν παραμένουν τα στρατόπεδα του Έβρου και των νησιών.
«Έχετε τη εντύπωση ότι μία μονάδα με 27% πληρότητα είναι μία αξιόμαχη μονάδα; Είναι μία μονάδα που μπορεί να πάρει εφέδρους και να τους χρησιμοποιήσει; Το 27% σημαίνει απλώς φυλάω σκοπιές. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Και υπάρχει και η γραμματεία για να υποστηρίζει τον Διοικητή της Μονάδας», είχε σχολιάσει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογραμμίζοντας πώς «αλλάζοντας αντίληψη, αλλάζοντας σύνθεση ταγμάτων, αλλάζοντας οπλισμό, εντάσσοντας μέσα στον οπλισμό τα drones, τα αντι-drones, τη δυνατότητα να δούμε πέρα από τον ορίζοντα».
Δημοσίευση σχολίου