ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ!
Το ελαιόλαδο δεν αρκεί να μπει σε δοχεία και να μεταφερθεί στην αποθήκη του σπιτιού!
Το καλο ελαιόλαδο περιοχής Γορτυνίας, πρέπει όταν φεύγει από το λιοτρίβι να εμπεριέχει 800 και άνω πολυφενόλες.
Η μέτρηση γίνεται στο χειμειο Πανεπιστημείου Αθηνών, Φαρμακολογιας!
Μετην άφιξη του λαδιού στο σπίτι, πρέπει να μπαίνει σε ειδικα δοχεία για λάδι. Χρωμα σκουρο. Να γεμίζουν πλήρως και να μην μενουν καινά αέρος!
Αν κάθε δοχείο περιέχει 20 λιτρα λαδι, θα πρέπει να έχουμε 20 ή 40 σκούρα μπουκάλια, αναλόγως αν είναι των 1000 ή 500ml
Όταν ανοίξουμε ένα δοχείο λαδι, πρέπει να το μεταγγείσουμε στα 20 ή στα 40 μπουκάλια πλήρη!
Κάθε μπουκάλι άδειο, πρέπει να πλαίνεται σε βραστό νερό, να γεμίσει με βραστό νερό, για να είναι έτοιμο στο επόμενο δοχείο.
Έτσι το λάδι μας δεν χάνει την υψηλή του ποιότητα, που ωφελεί την υγεία μας και την τιμή του!
Πλεονεκτήματα:
1. Δεν εκθέτουμε το λάδι σε ανοιγμένο δοχείο!
2. Δεν χάνουμε ποιότητα!
Τα γυάλινα και σκουρα μπουκάλια διατηρούν την ποιότητα και επαναχρησιμοποιούνται !
3. Η λυση ειναι ασφαλής οικονομική και εύκολη!
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ!
ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΟ!!
Πηγή Αντώνης Δρεμετσικας
Δημοσίευση σχολίου