Ανάρτηση Γιάννη Νικολάου
Στο πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο για το 2025 που έλαβε χώρα πριν 2 μέρες, ζήτησα ενημέρωση σχετικά με τη μη έγκαιρη εκκίνηση της διαδικασίας επιλογής των επιχειρήσεων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων & ποτών «FOOD EXPO 2025».
Συγκεκριμένα, ανέφερα ότι, ήταν γνωστό από τις 8 Ιουλίου 2024 ότι η φετινή Διεθνής Έκθεση θα λάβει χώρα από 8 έως 10 Μαρτίου 2025. Ως εκ τούτων, έπρεπε να έχουν ενημερωθεί έγκαιρα όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στον κλάδο της αγροδιατροφής και εξαγωγών και επιθυμούν να συμμετάσχουν στην έκθεση μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Αντ’ αυτού, φτάσαμε «στο παρά πέντε» της έναρξης της έκθεσης για να κληθούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, πράγμα το οποίο έγινε στις 13/1/2025. Αποτέλεσμα αυτής της ολιγωρίας είναι ο χρόνος που έχουν οι επιχειρήσεις στη διάθεση τους από τη στιγμή που θα ενημερωθούν εάν θα επιλεγούν να συμμετάσχουν να είναι ανεπαρκής ώστε να προλάβουν να προετοιμαστούν κατάλληλα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της έκθεσης.
Αναρωτιέμαι λοιπόν, πώς θα καταφέρουν οι επιχειρήσεις που θα επιλέγουν, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, να κάνουν τον προγραμματισμό τους για την καλύτερη ανάδειξη των Πελοποννησιακών προϊόντων;
Πόσο δε μάλλον όταν αναφερόμαστε στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στη χώρα, με διεθνές αποτύπωμα και υψηλή αναγνώριση από την Παγκόσμια Βιομηχανία, όπου παρέχετε η δυνατότητα ανάδειξης των Πελοποννησιακών προϊόντων και σύναψης εμπορικών συμφωνιών με χιλιάδες Έλληνες και διεθνείς αγοραστές.
Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της «FOOD EXPO 2024» συμμετείχαν πλέον των 1300 Ελλήνων και ξένων εκθετών και η επισκεψιμότητα άγγιξε τις 35000 επισκεπτών από όλο τον κόσμο.
Προσέτι δε, να επισημάνω ότι, ουδείς από την Περιφεριακή Αρχή βρήκε την ευθιξία να απαντήσει στα ερωτήματα μου! Παρά ταύτα συνεχώς μιλούν για εξωστρέφεια στην επιχειρηματικότητα και για έγκυρη και έγκαιρη διοχέτευση της πληροφορίας στους πολίτες.. Στα λόγια, γιατί στην πράξη «στο παρά πέντε»!
Δημοσίευση σχολίου