Ποια τρόφιμα δεν πρέπει να βάζετε στο Air Fryer - Αναλυτικός οδηγός



Φωτ. Αρχείου: Freepik

Το air fryer έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία κουζίνας, καθώς υπόσχεται πιο υγιεινό τηγάνισμα και γρήγορο μαγείρεμα. Ωστόσο, δεν είναι κατάλληλη για όλα τα τρόφιμα.

Η δημοσιογράφος Grace Forell από τον οργανισμό Which? εξηγεί ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγουμε, καθώς και ποια μπορούν να μαγειρευτούν με απρόσμενα καλά αποτελέσματα.






Τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζετε στη φριτέζα αέρα
Μπρόκολο

Το μπρόκολο μπορεί να φαίνεται ιδανικό για τη φριτέζα αέρα, αλλά το αποτέλεσμα είναι συνήθως απογοητευτικό. Στεγνώνει πολύ γρήγορα, χάνει τη φρεσκάδα του και γίνεται υπερβολικά πικρό. Αυτό συμβαίνει επειδή η έντονη θερμότητα ενισχύει τις πικρές ενώσεις του λαχανικού.

Προτεινόμενες εναλλακτικές: Ψήσιμο στον φούρνο ή μαγείρεμα στον ατμό.
Ωμά ζυμαρικά

Η φριτέζα αέρα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την κατσαρόλα όταν πρόκειται για το μαγείρεμα ζυμαρικών. Το ωμό ζυμαρικό χρειάζεται βράσιμο σε νερό για να μαλακώσει, κάτι που η φριτέζα αέρα δεν μπορεί να προσφέρει.

Ωστόσο, αν πρόκειται για παρασκευή ογκρατέν ή ζυμαρικά με κρούστα τυριού, τότε μπορεί να είναι χρήσιμη.

Τι μπορείτε να κάνετε: Χρησιμοποιήστε τη φριτέζα αέρα για να ψήσετε το τελικό στάδιο ενός πιάτου με ζυμαρικά (όπως το παστίτσιο ή τα μακαρόνια φούρνου).
Ποπ κορν

Αν σκέφτεστε να φτιάξετε ποπ κορν στη φριτέζα αέρα, μάλλον θα απογοητευτείτε. Οι περισσότερες συσκευές δεν μπορούν να φτάσουν τη θερμοκρασία που απαιτείται για να σκάσουν οι πυρήνες.








Επιπλέον, τα μικροσκοπικά σπόρια μπορούν να παγιδευτούν στη μονάδα θέρμανσης, δημιουργώντας κίνδυνο πυρκαγιάς.

Προτεινόμενες εναλλακτικές: Χρησιμοποιήστε ένα τηγάνι με καπάκι ή τον φούρνο μικροκυμάτων.
Υγρό κουρκούτι

Αν θέλετε να φτιάξετε πιάτα με κουρκούτι, όπως τηγανητό κοτόπουλο ή ψάρι, η φριτέζα αέρα δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Το υγρό κουρκούτι δεν μπορεί να δέσει σωστά, με αποτέλεσμα να στάζει και να καίγεται στον πάτο της συσκευής.

Τι μπορείτε να κάνετε: Αντί για κουρκούτι, χρησιμοποιήστε φρυγανιά ή αλεύρι για να δημιουργήσετε μια τραγανή κρούστα.
Ρύζι

Όπως και τα ζυμαρικά, το ωμό ρύζι χρειάζεται βράσιμο σε νερό, κάτι που η φριτέζα αέρα δεν μπορεί να κάνει.

Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει κρούστα σε ήδη μαγειρεμένο ρύζι, όπως σε τηγανητό ρύζι τύπου ασιατικής κουζίνας.

Προτεινόμενες εναλλακτικές: Χρησιμοποιήστε κατσαρόλα ή ρυζομάγειρα για να μαγειρέψετε το ρύζι και στη συνέχεια, αν θέλετε, περάστε το από τη φριτέζα αέρα για λίγα λεπτά για τραγανό αποτέλεσμα.







Τρόφιμα που μπορούν να μαγειρευτούν στο Air Fryer

Παρόλο που κάποια τρόφιμα δεν είναι κατάλληλα για τη φριτέζα αέρα, υπάρχουν μερικές εκπλήξεις που μπορεί να σας κάνουν να αναθεωρήσετε!

Βραστά αυγά

Ίσως να μην το περιμένατε, αλλά μπορείτε να φτιάξετε τέλεια βραστά αυγά στη φριτέζα αέρα χωρίς νερό!
Για σφιχτά αυγά: 15 λεπτά στους 130°C
Για μελάτα αυγά: 10 λεπτά στους 130°C
Μόλις ψηθούν, τοποθετήστε τα σε παγωμένο νερό πριν τα ξεφλουδίσετε.

Πίτσα

Οι μεγάλες πίτσες από το σούπερ μάρκετ δεν χωρούν στη φριτέζα αέρα, αλλά οι μικρές ατομικές πίτσες είναι ιδανικές.

Αν θέλετε να φτιάξετε χειροποίητη πίτσα, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:
Ψήστε πρώτα τη βάση για 3 λεπτά για να γίνει τραγανή.


Προσθέστε τα υλικά σας και ψήστε για 7-8 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.


lifo.gr


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS